Za domaći pesto sos vam treba bukvalno nekoliko minuta, a ukus će vas teleportovati u Italiju: U ovom sastojku je tajna

Pesto je sos poreklom iz Đenove, prestonice Ligurije u Italiji, evo kako ga oni tradicionalno prave

Recepti
Za domaći pesto sos vam treba bukvalno nekoliko minuta, a ukus će vas teleportovati u Italiju: U ovom sastojku je tajna
Foto: Printscreen Youtube / kuhaj i peci

Verujemo da svi vole neprevaziđeni pesto sos. Umesto što ga kupujete već gotovog kada vam je potreban za neko jelo, pastu ili piletinu, naučite kako da ga napravite sami. Veoma je jednostavno i ne treba vam puno sastojaka. Kada ga probate zaboravićete na sve druge, garantovano.

Predlažemo vam da uzgajate sopstveni bosiljak u bašti ili u saksiji na terasi ili prozoru, sos će sa njim biti još lepši.

Sastojci:

  • 50-60 listova svježeg bosiljka (14 grama)
  • 1 kašika parmezana
  • 50 gr narendanog kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • so
  • 50-70 ml maslinovog ulja
  • 20 gr pinjola

    Priprema je veoma laka, potrebno je najpre propržiti pinjole, pa ubaciti sve sastojke u blender i dobro ih usitniti, na kraju dodajemo maslinovo ulje, promešamo i naš pesto je gotov.

Možete ga čuvati u teglici jer zbog njegovog intenzivnog ukusa sasvim je dovoljna jedna kašika kao dodatak bilo kom jelu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs