Naše bake su verovale da nema boljeg leka od domaće, kokošije supe koja prema njihovom mišljenju krepi dušu i telo.
Nezaobilazni početak svakog kvalitetnog ručka, vrlo jednostavna za pravljenje, ne zauzima puno vremena i ne traži puno kulinarskog talenta, a donosi mnogobrojne benefite za zdravlje celog organizma svih generacija. Supa je postala podrazumevana navika, koju tek kada ne konzumiramo makar jednom dnevno, počinje da nam nedostaje. Iako najvoljenija u zimskim mesecima, podjednako je važna i korisna tokom čitave godine.
Sastojci:
- 2 litra vode
- 2 pileća bataka ili 1 pileća leđa
- 3 srednje šargarepe
- 3 srednja paškanata
- 1 glavica crnog luka
- malo svežeg lista peršuna
- malo testenine za supu
- začin i biber
Priprema:
U šerpu sa 2 litra vode dodajte pileća leđa ili dva pileća bataka. Zatim stavite na ringlu. Dok se voda zagrejava iseckajte 3 srednje šargarepe, 3 paškanata na kolutove, a 1 glavicu crnog luka na četvrtine.
Povrće stavite u šerpu sa piletinom da se kuva najmanje sat vremena. Kada se sve skoro skuvalo, izvadite meso i iseckajte ga na sitne komadiće pa ga vratite u supu.
Dodajte domaće rezance i svež peršun, kao i začin C i biber i kuvajte još 15 minuta.
Bonus video: