ZASLADITE SE I U POSTU NEVEROVATNO UKUSNIM MRAMORNIM KOLAČEM: Možete ga preliti sirupom, premazati džemom il jesti KLOT

Ko kaže da se ne može jesti slatko kada postimo, ovaj kolač pravićete i van posta kada ga probate, a spreman je za tili čas

Recepti
15:17h
ZASLADITE SE I U POSTU NEVEROVATNO UKUSNIM MRAMORNIM KOLAČEM: Možete ga preliti sirupom, premazati džemom il jesti KLOT
Foto: printscreen Youtube / Home Made Recipes

Brz i jednostavan mramorni kolač od sastojaka koje većinski već svi imate kod kuće. Kada ga napravite u istom danu će nestati. Odlično ide uz popodnevnu kaficu. Kolač može da se zalije i sirupom od šećera i vode ili premaže pekmezom. Odaberite sami, a možda je najlepše da se jede ovako "klot"

SASTOJCI – mera na čaše od 200 ml:

  • 4 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • 1 čaša ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • 2,5 čaše ( 500 ml ) gazirane vode
  • 2 kašike kakaa
  • 2 vanilin šećera ( 20 gr )

PRIPREMA:

Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni jer kolač se jako brzo priprema, pa tako dok vi umutite sve sastojke rerna će biti spremna za pečenje ove ukusne poslastice.

Prosejati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer, ulje i gaziranu vodu i sve dobro izmutiti. Zatim podeliti smesu na dva dela pa u jedan deo dodati kakao, a u drugi vanilin šećer. Podmazati pleh uljem i posuti brašnom, pa rastresti ga svuda po plehu, a višak odstraniti.

Umesto ulja i brašna može se staviti papir za pečenje.

Sipati malo svetle, pa malo tamne smese, šarajući, da se dobije na kraju onaj mramorni izgled. Staviti pleh u rernu da se peče 40 – 45 minuta zavisi od vaše rerne. Nemojte peći duže jer će se kolač osušiti.

Prohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti!

Ukoliko vam ostane, preko noći pokrijte kesom i krpom, kako se ne bi osušio i uživajte i sutradan.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs