Ukusno

MANASTIRSKA ČORBA OD KOPRIVE: Idealna za dane posta, izuzetno je zdrava, a pravi se očas posla

Ukoliko ne postite, dodajte u nju (kad je servirate u tanjir) kašiku pavlake

Recepti
Autor:
MANASTIRSKA ČORBA OD KOPRIVE: Idealna za dane posta, izuzetno je zdrava, a pravi se očas posla
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg listova mlade koprive
  • 2 l vode
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veza peršuna
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike biozačina
  • 1 dl jabukovog ili sirćeta
  • so
Potaž, Kopriva, Čorba od koprive
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Svežu koprivu dobro oprati i spustiti u kipuću vodu, obariti, pa je izvaditi i sitno iseckati.

2. U vodu u kojoj se kuvala dodati sitno iseckan crni i beli luk, kao i prethodno usitnjenu barenu koprivu.

3. Krčkati desetak minuta, pa čorbu začiniti brašnom razmućenim u hladnoj vodi, biozačinom, solju, sirćetom (s njim ne preterujte) i na samom kraju dodati seckani peršun.

4. Čorba je najlepša kada je poslužena s domaćim prepečenim hlebom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs