Sastojci:

  • 1 kg listova mlade koprive
  • 2 l vode
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veza peršuna
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike biozačina
  • 1 dl jabukovog ili sirćeta
  • so
shutterstock-319318355.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Svežu koprivu dobro oprati i spustiti u kipuću vodu, obariti, pa je izvaditi i sitno iseckati.

2. U vodu u kojoj se kuvala dodati sitno iseckan crni i beli luk, kao i prethodno usitnjenu barenu koprivu.

3. Krčkati desetak minuta, pa čorbu začiniti brašnom razmućenim u hladnoj vodi, biozačinom, solju, sirćetom (s njim ne preterujte) i na samom kraju dodati seckani peršun.

4. Čorba je najlepša kada je poslužena s domaćim prepečenim hlebom.

Ukoliko ne postite, dodajte u nju (kad je servirate u tanjir) kašiku pavlake