Savršen ručak

Testenina sa pečurkama i spanaćem

Kada se ovoj italijanskoj mešavini doda i paradajz, dobija se ukusno jelo kom nećete odoleti
Recepti
16:44h Autor:
Testenina sa pečurkama i spanaćem
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500g testenine
  • 300g šampinjona
  • 150g spanaća
  • Praziluk
  • 100g čeri paradajza
  • 80g gorgonzole
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 1 kašika majčine dušice
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • pola vezice rukole

1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi i dobro ocedite.

2. Šampinjone očistite, operite i po želji iseckajte. Praziluk očistite i isecite na kolutove. Spanać očistite, operite, osušite i sitnije isecite. Paradajz operite i isecite napola. Gorgonzolu isecite na tanje kriške.

3. Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite praziluk i šampinjone. Dodajte spanać i zajedno dinstajte.

4. Umešajte paradajz, gorgonzolu i testeninu, pa posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem i soja-sosom.

5. Semenke suncokreta propržite u tiganju bez ulja dok ne dobiju zlatnobraon boju. Rukolu operite, osušite i sitno isecite. Jelo prebacite u vatrostalnu posudu, pospite semenkama i rukolom i pospite ruzmarinom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs