RECEPT ZA ČORBU KOJU JEDU NAJDUGOVEČINIJI LJUDI NA SVETU: Doktor kaže da je dobra za ČIŠĆENJE creva i snižava holesterol

Ova neverovatna čorba na biljnoj bazi je puna vitamina, minerala i vlakana.

Recepti
13:03h Autor:
RECEPT ZA ČORBU KOJU JEDU NAJDUGOVEČINIJI LJUDI NA SVETU: Doktor kaže da je dobra za ČIŠĆENJE creva i snižava holesterol
Čorba koju jednu najdugovečniji ljudi na svetu, Foto: Shutterstock

Tiktoker Karli Bodrug gledao je dokumentarac o navikama ljudi u plavim zonama, kada je primetio da oni svakodnevno jedu "minestrone supu" punu povrća.

„Najdugovečnije porodice jedu ovu supu skoro svaki dan“, primetio je tiktoker.

Kamen temeljac ishrane većine stogodišnjaka su namirnice biljnog porekla, kao što su pasulj, mahunarke, zeleniš i žitarice, a doktor Tim Tiutan, kog prate milioni na društvenim mrežama, potvrdio je da je ova supa zdrava.

„Ova neverovatna supa na biljnoj bazi je puna vitamina, minerala i vlakana. Povrće je bogato vlaknima koja pomažu u kontroli nivoa šećera u krvi, snižavaju holesterol, poboljšavaju zdravlje creva, pomaže u kontroli težine“, objasnio je, prenosi Danas.rs.

@doctortim.md #duet with @Carleigh Bodrug - plantyou This amazing plant-based soup is full of vitamins and minerals, fiber and more. Vegetables are rich in fiber which help control blood sugar levels, lower cholesterol, improve gut health, support weight management and lower cancer risk. So many studies support these health benefits! 👨‍🍳The “Olive Garden Minestrone Soup” can be found in her website plantyou dot com! #healthyfood #healthyrecipe#healthyrecipeegetables #plantbased #soup ♬ Home - Matthew Hall

Sastojci za supu:

  • Šargarepa
  • celer
  • luk
  • krompir
  • začini
  • beli luk
  • bujon
  • pasulj
  • ječam (ili testenina)
  • bosiljak

Priprema:

Karli kaže da je prvi korak da se svi sastojci iseku na kockice. Zatim zagrejte veliki lonac na srednjoj vatri. Propržite beli i crni luk, pa dodajte šargarepu, celer, krompir, luk, origano, so i biber. Kada krompir i šargarepa malo omekšaju, u šerpu sipajte vodu i temeljac, dodajte pasulj i ječam. Kada voda proključa, smanjite vatru i kuvajte supu pola sata. Ukrasite svežim peršunom i uživajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs