NAJPOPULARNIJA NOVOGODIŠNJA TORTA: Sočna i osvežavajuća, prosto se topi U USTIMA, pravo je poslastičarsko čudo

Sočna, puna fila i kao da je u poslastičarnici napravljena, najbolja i najtraženija novogodišnja torta

Recepti
Autor:
NAJPOPULARNIJA NOVOGODIŠNJA TORTA: Sočna i osvežavajuća, prosto se topi U USTIMA, pravo je poslastičarsko čudo
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 4 kašike ulja
  • 100ml. mleka
  • 1 kašika kakaa
  • 6 kašika brašna
  • 1/2 prašak za pecivo

Peći u zagrejanoj rerni na 180c./12-15 min.

Fil:

  • 600g. višanja
  • 200-250g. šećera
  • 400ml. soka od višnje
  • 2 pudinga od vanile,
  • slatke pavlake ili gustina
  • 200g. šlag kreme umućene sa mlekom ili slatka pavlaka

Priprema: Umutite jaja, šećer, ulje i mleko. Dodajte kakao i brašno i prašak za pecivo pa pecite u velikom, najvećem plehu na 180 stepeni Celzijusa oko 12 minuta.

Koricu isecite na trake. Napravite fil tako što ćete skuvati višnje i šećer. Sokom od višanja razblažite puding od vanile pa umutite ga, tj skuvajte sa višnjama. Umutite slatku pavlaku ili šlag.

Filujete traku korice sa višnjom, zatim urolajte u rolat pa stavite u sredinu kalupa, oko nje umotajte drugu filovanu koricu i sve dok kalup ne bude popunjen sa tortom. Ukrasite šlagom i višnjama ili rastopljenom čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs