KADA PROBATE AFRIČKU KRALJICU, NEĆETE POŽELETI NI JEDNU DRUGU ČOKOLADNU TORTU IKADA: Prepuna fila i topi se u ustima

Bogato i kremsta ukus, koji će vas potpuno osvojiti

Recepti
Autor:
KADA PROBATE AFRIČKU KRALJICU, NEĆETE POŽELETI NI JEDNU DRUGU ČOKOLADNU TORTU IKADA: Prepuna fila i topi se u ustima
Torta, Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 2 margarina ili putera

– 650 gr šećera u prahu

– 15 jaja

– 700 gr čokolade za kuvanje

– 9 kašika brašna

– 700 gr šlag krema od čokolade

– 1 l mleka

čokoladna torta
foto: Shutterstock

Priprema:

Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca.

Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika. Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 C, 10 do 15 minuta.

Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700 gr šlaga sa 1 l mleka. Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs