Sastojci:
- 2 kore od velike oblande isčemo na 4 dela
I KORA:
- 1dl kisele vode
- 1dl piva
- 4 kašika ajvara
- 9 kašika brašna (120g)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200C 10 min.
II KORA:
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 100g spanaća
- 9 kašika brašna (120 g.)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200C 10 min.
FIL:
- 100g posnog margarina
- 200g šampinjona
- 150g krastavčića
- 1-2 kašike senfa
- 100g kačkavalja
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice začina -1/2 kašičice bibera -1/2 kašičice origana
Premazati tortu samo odozgo sa:
- 20 g. mrvljenog krekera
- 2-3 kašike majoneza
Priprema: Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g. posnog margarina zatim dodati još 50g posnog margarina i sve začine, ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.
Sve izmešati pa filovati kore:
Zelena kora pa fil, crvena kora pa fil, pa 50g slanih posnih krekera poređati krekere na filu odozgo ponovo fil, pa zelena kora, pa opet fil i crvena kora.
Tortu premazati sa mrvljenim krekerom i majonezom posuti tortu izmrvljenim krekerima.
Bonus video: