POSNI SLAVSKI KOLAČ KOJI USPEVA SVIMA BEZ GREŠKE: Tačne mere, korak po korak objašnjenje

Slavski kolač za Svetog Nikolu možete spremiti tako da izgleda kao da je mrsni

Recepti
Autor:
POSNI SLAVSKI KOLAČ KOJI USPEVA SVIMA BEZ GREŠKE: Tačne mere, korak po korak objašnjenje
Slavski kolač za svetog Nikolu, Foto: Printscreen/youtube

Posni slavski kolač za Svetog Nikolu sprema se lako, samo pažljivo pratite uputstva.

Potrebno je:

  • 1kg brašna T- 400 glatko
  • 450ml vode + 30ml.
  • 50ml ulja
  • 30 do 40g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli

Priprema: Umesite glatko testo i ostavite da nakvasi oko sat vremena. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta. Zatim smanjite na 180 stepeni Celzijusa pa i na 170 Celzijusa i pecite još 35 minuta. Obavezno nakon 10 minuta pečenja pokrijte pokvašenim papirom za pečenje. Nakon pečenja vreo slavski kolač premažite uljem.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs