SPREMILA SAM SAVRŠEN KOLAČ I NIKO NIJE PROVALIO DA JE POSNI: Pun je oraha, džema i maka, topi se u ustima

Posni kolač može biti savršeno ukusan, ako se spremi na ovaj način

Recepti
Autor:
SPREMILA SAM SAVRŠEN KOLAČ I NIKO NIJE PROVALIO DA JE POSNI: Pun je oraha, džema i maka, topi se u ustima
Foto: Printscreen/youtube

Na Internetu sam naišla na savršen posni kolač od maka, oraha i džema i oduševila se. Toliko je ukusan, da se topi u ustima:

Za testo je potrebno:

  • 250 ml mlakog čaja od kamilice
  • 8 g suvog ili 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera za narastanje kvasca
  • Prstohvat soli
  • 150 ml ulja
  • 10 g vanil šećera
  • 3 kašike šećera
  • Narendna 1 korica limuna
  • 500-550 g brašna

Za fil je potrebno:

  • 300 g mlevenog maka
  • 250 ml vrelog čaja od kamilice
  • 4 pune kašike džema od kajsija
  • 3 kašike šećera

Priprema: Umesite testo od čaja od kamilice, suvog kvasca, šećera, soli, vanil šećera korice limuna i brašna. Kada nakvasi testo podelite ga u u 3 jufkice. Svaku jufkicu razvucite pa stavite u pleh. Premažite sa filom od mlevenog maka, kojeg ste prethodno potopiliu vreo čaj. A tom filu dodajte još i šećer i džem od kajsije.

Na fil stavite drugu koricu, pa fil, pa treću koricu. Ostavite kolač još malo da naraste, pa ga pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Premažite džemom i pospite orasima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs