Provereno dobar

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE

Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.

Recepti
Autor:
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 3 kg crvene paprike roge * 1,5 kg patlidžana * 1,5 kg paradajza * 150 g belog luka * 2 dl ulja * 200 g ljutih papričica * 1 kašika šećera * 1 kašika soli

Paprike, Ajvar, Zimnica
foto: Profimedia

Priprema:

1. Patlidžan i paprike ispecite, oljuštite i sameljite na mašini za meso. Paradajz oljuštite i njega isto sameljite.

2. Kao i za ajvar, u veći lonac stavite ulje da se zagreje pa stavite mleveno povrće.

3. Dok se sve polako krčka, dodajte so, šećer i iseckani beli luk. Pustite da se sve lagano dinsta i kuvajte dok smesa ne postane gusta. Pred sam kraj dodajte ljute papričice koje ste prethodno lagano prepekli, ali pazite da se ne raspadnu, treba da ostanu cele.

4. Vruć pinđur prelijte u tople, sterilisane teglice, odmah ih zatvorite i okrenite naopako pa ostavite da se hlade preko noći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs