Sastojci:
- 6 bataka
- 1,5kg kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 1 papričica
- 2 paradajza
- Ulje, so, suvi začuin, začinska ljuta i slatka paprika, biber, alkoholno sirće.
- 80-100gr. pirična
- beli luk
- 100ml. voda
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 papričica
Priprema: Pileće batake zarežite, pa ih propržite na vrelom ulju. Izvadite ih i ostavite sa strane. Zatim iseckajte sitno kupus, crni i beli luk, paradajz, paprike i papričice. Sve to začinite, pa dodajte i sirće. Izmešajte i dinstajte u tiganju u kojem ste pržili piletinu. Nakon 20 minuta dinstanja, dodajte i opran pirinač pa promešajte. Nakon par minuta prebacite sve u tepsiju, dodajte batake i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Bonus video: