Sastojci za fil:
- 400gr. mlevenog maka
- 400ml. slatkog mleka
- 100-200g. šećera
- 1 vanil šećer
- 3 kašike džema od šljiva
- 3 belanca
Potrebno za testo
- 3 žumanca
- 4 kašike šećera
- prsohvat soli
- 15g. kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 150ml. mleka
- 250g. margarina ili putera ili domaće svinjske masti
- 550-600g. brašna
Priprema: Napravite testo tako što ćete aktivirati kvasac, pa umesiti testo od 3 žumanca, šećera, soli, praška za pecivo, brašna.
Dok testo odmara, vi napravite fil tako što ćete potopiti mak u toplo mleko u koje ste razmutili šećer. Kada mak upije mleko i "nabubri" dodajte mu vanil šećer, umućena belanca i džem od šljiva.
Razvucite testo što tanje, pa ga premažite napravljenim filom. Kada štrudlu savijete po željenom kalupu, pecite je 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Bonus video:
Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila. Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom
Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila. Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom