ŠTRUDLA SA MAKOM: Recept jednog poslastičara za tanko testo prepuno fila - ovaj ukus se ne zaboravlja

Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila. Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom

Recepti
Autor:
ŠTRUDLA SA MAKOM: Recept jednog poslastičara za tanko testo prepuno fila - ovaj ukus se ne zaboravlja
Štrudla sa makom, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za fil:

  • 400gr. mlevenog maka
  • 400ml. slatkog mleka
  • 100-200g. šećera
  • 1 vanil šećer
  • 3 kašike džema od šljiva
  • 3 belanca

Potrebno za testo

  • 3 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • prsohvat soli
  • 15g. kvasaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 150ml. mleka
  • 250g. margarina ili putera ili domaće svinjske masti
  • 550-600g. brašna
    Štrudla sa makom
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Napravite testo tako što ćete aktivirati kvasac, pa umesiti testo od 3 žumanca, šećera, soli, praška za pecivo, brašna.

Dok testo odmara, vi napravite fil tako što ćete potopiti mak u toplo mleko u koje ste razmutili šećer. Kada mak upije mleko i "nabubri" dodajte mu vanil šećer, umućena belanca i džem od šljiva.

Razvucite testo što tanje, pa ga premažite napravljenim filom. Kada štrudlu savijete po željenom kalupu, pecite je 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs