Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promenili recept i isprobali ovaj? Oduševiće vas.
Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 2 veća crna luka
- 2 zelene paprike
- 1 manji plavi patlidžan
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- malo graška i boranije
- 1 sveži paradajz
- so, biber, biozačin, ulje
- 1 kašičica brašna
- aleva paprika
Priprema:
1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.
2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u malo vode, alevu paprika, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.