Uprkos tome što se čini da je pljeskavice veoma jednostavno pripremiti, ne ispadnu uvek onako kako smo očekivali. Zanimljivo je da pljeskavice u restoranima imaju poseban ukus i šmek, a mi vam donosimo recept koji vrhunski kuvari koriste.
Sastojci:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 1 kašičica bibera
- 20 g soli
- 10 g sode bikarbone
- 2 prstohvata šećera
- 2 kašičice crvene mlevene paprike
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 dl vode
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.
Prijatno!