NEODOLJIVE PLJESKAVICE KAO IZ RESTORANA: 1 satojak daje im poseban šmek i čini ih slasnim

Donosimo vam recept za najbolje i najukusnije pljeskavice kao iz restorana.

Recepti
19:07h Autor:
NEODOLJIVE PLJESKAVICE KAO IZ RESTORANA: 1 satojak daje im poseban šmek i čini ih slasnim
Recept za najbolje pljeskavice, Foto: Profimedia

Uprkos tome što se čini da je pljeskavice veoma jednostavno pripremiti, ne ispadnu uvek onako kako smo očekivali. Zanimljivo je da pljeskavice u restoranima imaju poseban ukus i šmek, a mi vam donosimo recept koji vrhunski kuvari koriste.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 20 g soli
  • 10 g sode bikarbone
  • 2 prstohvata šećera
  • 2 kašičice crvene mlevene paprike
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 dl vode

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini. Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs