Baklava je kolač koji se s vremeno voli sve više i više, a pojedini je smatraju najboljim desertom koji se savršeno slaže uz domaću kafu.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 2 šoljice (od 2 dcl) šećera
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 1 šoljica griza
  • 1 šoljica oštrog brašna
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • za preliv: 0,5 l vode, 2 šoljice šećera

Priprema: Penasto izmešati jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata. Vruć kolač preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Posuti mlevenim orasima ili po želji ukrasiti polovinama oraha.

Bonus video:

01:00
Ferero rošer baklava  Izvor: Instagram/harikatar1fler
01:00
Ferero rošer baklava  Izvor: Instagram/harikatar1fler

Lažna baklava je za one domaćice koje žele isti ukus ali za duplo brže vremena. Sve što treba da uradite je da umutite i islijete testo, nakon pečenja ga zalijete i dobićete ukus prave baklave

Lažna baklava je za one domaćice koje žele isti ukus ali za duplo brže vremena. Sve što treba da uradite je da umutite i islijete testo, nakon pečenja ga zalijete i dobićete ukus prave baklave