Fenomenalna kombinacija

Pljeskavice od tikvica sa parmezanom

Odličan izbor ukoliko ste ljubitelj povrća i laganih jela
Recepti
18:38h Autor:
Pljeskavice od tikvica sa parmezanom
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 velika tikvica
  • 1 šolja rendanog parmezana
  • 1 šolja prezli
  • 1 kašičica muskatnog oraščića
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 čen belog luka
  • 1 jaje
  • so, biber

1. U činiju izrendajte veliku tikvicu i šolju rendanog parmezana, izmešajte, pa dodajte ostale sastojke.

2. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini, pa od smese pravite male pljeskavice.

3. Pecite na roštilju ili u tiganju, a po želji poslužite uz pavlaku ili svežu salatu od povrća.

A zašto je dobro jesti tikvice, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs