Savršen ukus

Profiterole

Neodoljive krofnice punjene sočnim kremom i prelivene čokoladom. Ko može da im odoli?
Recepti
17:06h Autor:
Profiterole
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 130ml vode
  • 40g maslaca
  • malo soli
  • 90g oštrog brašna tip 400
  • 1 puding od vanile
  • 250ml mleka
  • 200g šlaga
  • 100ml slatke pavlake
  • 100g čokolade za kuvanje

1. Za krem: Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte i sklonite s ringle. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta, pa puding ohladite. U ohlađen puding umešajte čvrsto umućen šlag.

2. Za testo: U manju posudu stavite vodu, maslac i so pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete gustu grudvu. Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Smesu mešajte mikserom dok ne postane glatka.

3. Kuvano testo stavite u poslastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190°C. Pečene profiterole ohladite.

4. U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Svaku profiterolu ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.

5. Za preliv: Slatku pavlaku zagrejte, umešajte izlomljenu čokoladu, izmešajte u jednoličnu smesu i ohladite. Ovim prelivom prelijte profiterole.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs