RUČAK ZA DANAS: Ribanac sa piletinom i pirinčem, obrok koji prija baš svima i koji se pojede očas posla

Današnja ideja za ručak je ribanac sa piletinom i pirinčem, jelo koje se jednostavno ne zaboravlja

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Ribanac sa piletinom i pirinčem, obrok koji prija baš svima i koji se pojede očas posla
Kako se sprema ribanac sa piletinom?, Foto: Printscreen/youtube

Iskoristite mrsne dane i za porodicu spremite ribanac sa piletinom i pirinčem, jelo koje ćete obožavati:

Sastojci:

  • 1kg. piletine
  • So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika.
  • 1 glavica belog luka
  • 2 struka praziluka
  • 1 šargarepa
  • 200 grama pirinča
  • 500 grama ribanca.
  • Ulje i voda.

Priprema: Piletinu dobro namažite začinima pa pržite u tiganju. Kada se skoro isprži izvadite je na tanjir, a u ulju u kojem se pržila piletina prodinstajte beli luk, praziluk, šargarepu... Kasnije dodajte i opran pirinač, a kada pirinač upije masnoću, odmah stavite i ribanac. Kada se sve skrčka prebacite u tepsiju i dodajte piletinu. Začinite i nalijte vodom pa stavite da se sve zapeče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs