sočna i ukusna

BOSANSKA PITA KLJUKUŠA: Nema sočnijeg doručka od ovog, a gotov je za tren oka

Donosimo vam jednostavan recept za bosansku pitu kljukušu koju ćete obožavati.

Recepti
Autor:
BOSANSKA PITA KLJUKUŠA: Nema sočnijeg doručka od ovog, a gotov je za tren oka
Recept za pitu kljukušu, Foto: Printscreen Youtube/ Marinina kuhinja

Bosanksa pita kljukuša veoma je ukusna i mekana, a idealan je izbor za doručak. Način pripreme je veoma jednostavan, te ne sumnjamo da ćete je često praviti.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 100 g brašna
  • 200 g pavlake
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Oguliti krompir, pa ga narendatina srednje rende (da bude kao za musaku). Izrendani krompir posoliti, pa ostaviti da se ocedi. Za to vreme, iseći crni luk na kockice. U dubljoj posudi umutiti jaja sa pavlakom, pa dodati oceđeni krompir, luk i brašno. Sve sastojke dobro promešati i dodati začine. Podmazati pleh ili tepsiju, pa nasuti smesu i staviti u rernu na 180 do 200 stepeni i peći oko pola sata. Kljukuša je pečena kada dobije ravnomerno braonkastu boju sa svih strana. Ostavite je malo da se ohladi a potom je isecite u željenom obliku.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs