RECEPT ZA POSNE ČUPAVCE: Sočni i mekani čak i 3 dana nakon pravljenja

Idealni za svako slavlje - posni čupavci su fenomenalan i zahvalan kolač koji ostaje svež i nakon par dana

Recepti
Autor:
RECEPT ZA POSNE ČUPAVCE: Sočni i mekani čak i 3 dana nakon pravljenja
Kako se prave posni čupavci?, Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 30 supenih kašika brašna
  • 20 supenih kašika šećera
  • 25 kašika ulja
  • 35 kašika vode
  • 1,1/2 prašak za pecivo
  • 200gr kokosa
  • 50gr kakao

Priprema: Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode. Umutiti sa mikserom u sipati u podmazan pleh, peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta.

U šerpici zagrejavati mešavinu kakao praha i šećera razmućena u 1 dl vode, kada se to lepo istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.

Biskvit seći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs