STARI RECEPT ZA KOMPLET LEPINJU: Ukus prave Srbije u svakom zalogaju mirisnog testa sa pretopom

Naučite da spremite staru zlatiborsku lepinju koja se topi u ustima

Recepti
Autor:
STARI RECEPT ZA KOMPLET LEPINJU: Ukus prave Srbije u svakom zalogaju mirisnog testa sa pretopom
Foto: Printscreen/youtube

Danas se podsećamo starih jela. Svi obožavamo "komplet lepinju" ili "lepinju sa sve", ali sada je možemo napraviti i u svojoj kuhinji i to veoma jednostavno:

Sastojci:

  • 1 lepinja
  • 1 jaje
  • 1 kašika starog zlatiborskog kajmaka
  • 5 kašika pretopa (saft od jagnjećeg i prasećeg pečenja – možete ga naći u svakoj pečenjari)

Priprema: Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je zagrejanim pretopom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs