Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 200gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 100gr otopljene čokolade
- 80gr mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 1 paket lisnatog testa
Sastojci za fil:
- 600ml mleka
- 3 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 200gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 250gr margarina
Priprema: Lisnato testo razvaljati, izbockati viljuškom i peći 10ak minuta na 180*C.
Za biskvit: otopiti čokoladu na pari, razdvojiti žumanjce i belance. Belance umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno mutiti žumance, dodati otopljenu čokoladu, orahe i brašno. Lagano umešati smesu s belancima.
Tako pripremljeno testo izliti u kalup u kojemu je jedna pečena kora lisnatog testa. Peći oko 20-30 minuta na istoj temperaturi, 180*C.
Za fil: U malo mleka pomešati brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka staviti da provri. Kada provri, dodamo smesu i nastavimo da kuvamo dok se ne zgusne. U hladnu kremu dodati 250 gr.margarina. Kremu izliti na pečeni biskvit i poklopiti s drugom korom pečenog lisnatog testa.