Treba iskoristiti začine koje daju lepu aromu ručku. Danas vam predlažemo ukusan recept i verujemo da ćete mu se vraćati stalno.

Piletina u sosu od bosiljka

SASTOJCI:

  • 1 pileće grudi
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 grančice svežeg bosiljka
  • 2 šake oraha
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
profimedia0613496520.jpg
Foto: Profimedia/Ilustracija

PRIPREMA:

Pileće grudi isecite u šnicle i posolite. Stavite u veći tiganj i pržite dok ne porumeni.

U blender (secka) stavite ostatak sastojaka (ispod piletine). Izblendirajte.

Kada je piletina pržena, dodajte joj sos i ostavite na ugašenoj ringli da se malo zagreje sa mesom. Služite sa testeninom, pirinčem, ili samo sa salatom.

Kombinacija Piletine i bosiljka. Ručak za danas, gotov za čas.