OVAJ RECEPT OBAVEZNO ISPROBAJTE

NAJLEPŠA ŠTRUDLA JE ONA OD SMOKAVA: Iako se mesi, uspeva svakoj domaćici

Sezona je smokvi , pa vam zato donosimo recept sa kojim nikada nećete pogrešiti

Recepti
Autor:
NAJLEPŠA ŠTRUDLA JE ONA OD SMOKAVA: Iako se mesi, uspeva svakoj domaćici
Foto: Shutterstock

Sastojci

  • 600-700 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica fruktoze
  • 1 šolja toplog mleka
  • po potrebi mlake vode
  • 2 jajeta
  • 1 tegla džema od smokvi

Priprema

Razbiti kvasac u malo mlakoj vodi sa par kašika brašna i ostaviti na toplom da naraste. Sjediniti ga sa ostatkom brašna, fruktozom, mlekom, jednim celim jajetom i jednim belancetom i postepenim dodavanjem mlake vode umesiti meko testo. Testo sa posudom staviti u kesu, uviti u krpu i ostaviti na toplom mestu da naraste. Naraslo testo premesiti i ostaviti još jednom da naraste.

Testo podeliti na dva jednaka dela pa svaki deo rastanjiti u veliki krug i obilno premazati džemom od smokvi. Uviti u rolat i staviti u tepsiju sa pek papirom. Ostaviti da naraste pa zagrejati rernu na 200 stepeni. Premazati štrudle umućenim žumancetom i staviti da se peče.

Pečenu štrudlu poprskati malo vodom, pokriti krpom, preko krpe staviti najlon kesu i ostaviti da se prohladi. Kada se prohladi seći na parčad željene debljine i poslužiti. Po ukusu može se posuti i prah šećer, ako želite da štrudla bude još slađa.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs