Najviše će vas obradovati činjenica da ovaj lagani desert ne morate kuvati. Potrebne su čia semenke, neko biljno mleko poput sojinog, bademovog, kokosovog i sezonsko voće.
Ali za pripremu čia pudinga pored navedenog u obzir dolaze i drugi sastojci, jogurt i kravlje mleko, čokolada, kakao, orašasti plodovi, suvo voće, banana, kikiriki puter.
Čia semenke su odličan izbor za zdrav obrok ili užinu ako vodite računa o uravnoteženoj ishrani. Semenke pomažu našem organizmu kao izvor gvožđa, kalcijuma, magnezijuma, ali i sadržajem važnih antioksidanasa.
Najviše će vas obradovati činjenica da ovaj lagani desert ne morate kuvati. Potrebne su čia semenke, neko biljno mleko poput sojinog, bademovog, kokosovog i sezonsko voće.
Ali za pripremu čia pudinga pored navedenog u obzir dolaze i drugi sastojci, jogurt i kravlje mleko, čokolada, kakao, orašasti plodovi, suvo voće, banana, kikiriki puter.
Ovako pripremljen obrok u teglici možete poneti i na posao. U našem slučaju koristimo smokve kao prirodni zaslađivač.
Čia semenke su za kratko vreme stekle veliku popularnost i obožavatelje, pa se iskreno nadamo da ćete ih uvrstiti u ishranu.
Šta nam je sve potrebno:
- 300ml bademovog mleka,
- 50g čia semenki
- 1-2 kašike malteksa (ukoliko volite slađe)
- nekoliko ovsenih keksića ili samo pahuljice
- 100g smokava
- 100g voća za dekoraciju
Način pripreme:
Smokve oprati i iseći na kolutove.Pomešati čia semenke sa mlekom i zaslađivačem u posebnoj posudi i dobro promešati.Keksiće izmrviti, pa složiti na dno posude, sipati malo mleka sa semenkama.Uz zid tegle poređati smokve, pa ponovo naliti mleko.Posudu sa čia pudingom ostaviti u frižider na nekoliko sati ili preko noći.Na vrh staviti voće za dekoraciju. Desert poslužiti hladan.Smesa se može izliti u više malih posudice za posluživanje.
Prijatno!