Umesto da koristite pirinač i meso, prilagodili smo ovaj recept tropskim danma, kako ne bi bio previše težak za stomak. Vrlo se lako sprema, a ono što je najbolje je da će vam obezbediti dovoljan unos vitamina uz vrlo malo kalorija. Uz dvopek imaćete savršen letnji obrok.
Za pripremu vam je potrebno:
- 7 paprika babura
- 600g sitnog sira
- 2 paradajza
- ulje
- so
- 2 jaja
Priprema:
Papriku operite i izdubite, očistite od semenki i ostavite po strani.
U posudu za mešanje sjedinite sir i jaja, pa posolite i dobro promešajte. Ovom smesom punite paprike. Paradajz isecite na krupnije delove i njime zatvorite otvore na paprikama da fil ne bi iscureo. Poređajte punjene paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne porumene.