Kada želite da napravite brzinsku poslasticu, bez previše prljavih sudova onda sa čokoladnim kolačem nećete pogrešiti. Obavezno mu dodajte i keks, umesto kalupa iskoristite flašu od vode.
Ovaj sočan i ukusan kolač sadrži duplu čokoladu, jer se na kraju i preliva glazurom, pa će se ljubitelji slatkiša raspametiti.
Sastojci:
- 700 ml mleka
- 50 g kakaoa
- 70 g kukuruznog skroba
- 100 g šećera
- 50 g putera
- 400 g čokolade
- 200 g keksa
Priprema:
- Na plastično flaši isecite vrh, a u mleko dodajte šećer, skrob i kakao.
- Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu (200 g) i puter, pa kuvajte uz mešanje dok se ne istopi.
- Sipajte preko izlomljenog keksa i promešajte.
- Sipajte smesu u flašu.
- Protresite, pokrijte alu folijom i stavite u frižider na sat vremena.
- Otopite preostalu čokoladu (200 g), pa kolač izvadite iz flaše i prelijte čokoladom.
- Vratite u frižider na još 15 minuta.