RASPAMETIĆE VAS OVA POSLASTICA

ČOKOLADNI KOLAČ SA KEKSOM: Toliko je kremast i neodoljiv da se topi u ustima! (RECEPT, VIDEO)

Ako niste vični u pravljenju poslastica, čokoladni kolač bez pečenja će vam uspeti sigurno.

Recepti
Autor:
ČOKOLADNI KOLAČ SA KEKSOM: Toliko je kremast i neodoljiv da se topi u ustima! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/Cookrate - Cakes

Kada želite da napravite brzinsku poslasticu, bez previše prljavih sudova onda sa čokoladnim kolačem nećete pogrešiti. Obavezno mu dodajte i keks, umesto kalupa iskoristite flašu od vode.

Ovaj sočan i ukusan kolač sadrži duplu čokoladu, jer se na kraju i preliva glazurom, pa će se ljubitelji slatkiša raspametiti.

Sastojci:

  • 700 ml mleka
  • 50 g kakaoa
  • 70 g kukuruznog skroba
  • 100 g šećera
  • 50 g putera
  • 400 g čokolade
  • 200 g keksa

Priprema:

  • Na plastično flaši isecite vrh, a u mleko dodajte šećer, skrob i kakao.
  • Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu (200 g) i puter, pa kuvajte uz mešanje dok se ne istopi.
  • Sipajte preko izlomljenog keksa i promešajte.
  • Sipajte smesu u flašu.
  • Protresite, pokrijte alu folijom i stavite u frižider na sat vremena.
  • Otopite preostalu čokoladu (200 g), pa kolač izvadite iz flaše i prelijte čokoladom.
  • Vratite u frižider na još 15 minuta.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs