Potrebno je: 300 grama belog brašna, malo vode, malo ulja, prstohvat soli.
Za fil: 500 grama masnog sira, 3 jaja, malo soli.
Priprema: Brašno i so pomešajte pa dodajte malo vode praveći elastično stesto. Testo dobro umesite sa par kapi ulja. Kada dobijete glatko i savitljivo testo, ostavite ga u frižideru da se "odmori" oko sat ili više. Zatim ga razvijte na stolu koji ste posuli sa malo brašna.
Umutite fil od sira, jaja i soli. Fil pospite po korama, kao i malo ulja. Savijte u pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.
Za supu je potrebno: 2 pileća bataka, 2 šargareše, pola celera, 1 glavica luka, so i biber, testenina za supu.
Priprema: U veću šerpu prvo stavite batake da se kuvaju. Nakon 30 minuta dodajte seckano povrće. Kuvajte oko pola sata još. Pred kraj dodajte testeninu i svež peršun.
Uživajte!