Sastojci:
Za kore
- jaja 5 komada
- šećer 200 g
- brašno 200 g
- orasi, mleveni 100 g
- orasi, seckani 100 g
- prašak za pecivo 1 kesica
- hladna voda 5 kašika
Za prvi fil:
- žumanca 4
- margarin 250 g
- čokolada za kuvanje 200 g
- šećer u prahu 150 g
- orasi, seckani 100 g
Za voćni preliv:
- višnje, zamrznute 300 g
- šećer 3 kašike
Za dekoraciju:
- čokolada za kuvanje 50 g
- orasi, prženi 50 g
- šlag 1 kesica
Kako pripremiti:
Za koru prvo umutite belanca sa 50 g šećera. Žumanca mutite s ostatkom šećera i pet kašika vode, pa im dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo. Na kraju varjačom umešajte belanca. Pecite 35–40 minuta u podmazanoj šerpi ili kalupu na 200 stepeni. Pečenu i ohlađenu koru podelite na tri dela. Za fil umutite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte umućeni margarin i otopljenu čokoladu za kuvanje. Dva belanca dobro umutite sa 50 g šećera u prahu, dodajte seckane orahe i polako umešajte u umućena žumanca. Za preliv skuvajte višnje sa šećerom i ostavite da se ohlade. Na prvu koru nanesite višnje sa sokom, da se kora malo natopi, preko toga stavite fil i tako filujte sve tri kore. Gornju površinu i sa strane premažite šlagom, a na sredini gornje površine razlijte otopljenu čokoladu. Sa strane nanesite propržene seckane orahe.