Recept

RUČAK ZA DANAS: Jagnjetina u mleku!

Naš predlog za svečani ručak

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Jagnjetina u mleku!
Foto: Shutterstock

Potrebno:

  • 1,5 kg jagnjetine (plećka ili rebra)
  • 6-7 šargarepa
  • 500 g krompira
  • 5-6 čena belog luka
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1 l mleka
  • malo bibera
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 malu kašiku soli

Priprema: Meso iseći na manju parčad i poređati u dublju šerpu. Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so. Meso preliti sa mlekom.

Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u smesu. Peršun iseckati i njega dodati. Sve staviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta. Poklopac malo podići, dok se meso krčka da se ne stvara velika pena. Krompir oguliti i iseći na veće komade. Staviti malo ulja u pekač i onda staviti krompire koje smo začinili biljnim začinom.

Meso koje se kuvalo 1 sat sipati preko krompira. Staviti u rernu da se zapeče na 220 C oko 60 minuta. Pred kraj skinuti poklopac da meso porumeni.

Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirati na tanjir i uživati u specijalitetu. Dekorisati sa peršunom. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs