Potrebno:
- 1,5 kg jagnjetine (plećka ili rebra)
- 6-7 šargarepa
- 500 g krompira
- 5-6 čena belog luka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 l mleka
- malo bibera
- 1 kašika biljnog začina
- 1 malu kašiku soli
Priprema: Meso iseći na manju parčad i poređati u dublju šerpu. Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so. Meso preliti sa mlekom.
Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u smesu. Peršun iseckati i njega dodati. Sve staviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta. Poklopac malo podići, dok se meso krčka da se ne stvara velika pena. Krompir oguliti i iseći na veće komade. Staviti malo ulja u pekač i onda staviti krompire koje smo začinili biljnim začinom.
Meso koje se kuvalo 1 sat sipati preko krompira. Staviti u rernu da se zapeče na 220 C oko 60 minuta. Pred kraj skinuti poklopac da meso porumeni.
Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirati na tanjir i uživati u specijalitetu. Dekorisati sa peršunom. Prijatno!