Umesto oblandi i mađarica očarajte goste sitnim kolačima koje neće moći da prestanu da jedu. Podloga je od kikirikija i susama, a zatim se prelijte prvo crnom čokoladom, pa kada okrenete kolač i belom.
Priprema je toliko jednostavna da možete i sat vremena pred slavu da pripremite, ako vidite da vam fali još kolača.
Sastojci:
- 400 g kikirikija
- 200 g susama
- 8-9 kašika meda
- 200 g bele čokolade
- 200 g crne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
- Kikiriki usitnite u blenderu, a zatim i proprženi susam.
- Pomešajte i dodajte med u tu smesu.
- Dobro sjedinite, pa sipajte u pleh obložen pek papirom.
- Utisnite čašom.
- Istopite crnu čokoladu sa 2 kašike ulja i sipajte preko kolača.
- Ostavite jednu kašiku glazure za dekoraciju.
- Ohladite u frižider, a zatim okrenite kolač i prelijte sa belom čokoladom koju ste istopili sa 2 kašike ulja.
- Išarajte crnom čokoladom i stavite u frižider.