Nove ideje

RUČAK ZA DANAS: Bogate lazanje sa dosta sosa! (RECEPT)

Predlog za današnji ručak su lazanje od junećeg mlevenog mesa

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Bogate lazanje sa dosta sosa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno za crveni sos:

  • 500 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz sosa
  • origano
  • so i biber
  • malo ulja

Potrebno za beli sos:

  • 100 grama maslaca
  • 3 kašike brašna
  • 1 l mleka
  • so
  • 300 kačkavalja
  • kore za lazanje

Priprema: Napravite crveni sos tako što ćete na malo ulja da izdinstate sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte mleveno meso, beli luk i paradajz sos. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte origano, so i biber.

Napravite beli sos tao što ćete u šerpi da istopite maslac, upržite brašno, a onda lagano dodajete mleko. Pravite bešamel sos. Dodate malo soli.

Pristupite "slaganju" lazanja, tako što ćete u vatrostalnu činiju četvrtastog oblika staviti malo ulja, pa koru od lazanje pa crveni sos, zatim beli sos, zatim malo rendanog kačkavalja, pa drugu koru. Dalje ređate koru, crveni sos, beli sos, kačkavalj i tako dok ne potrošite materijal. Završite sa belim sosom i rendanim kačkavaljem preko. Ostavite lazanje da upiju sve sastojke oko pola sata, a zatim ih pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs