Iako torta ima 4 kore, vi pečete samo jednu koju delite na 4 dela, tako da vam to olakšava i skraćuje vreme pripreme. Kremasti fil je od pavlake i šećera u prahu. Torta je toliko mekana i ukusna da joj nećete odoleti.
Sastojci:
- 160 g putera
- 180 g meda
- 1,5 kašičice sode bikarbone
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 250 g brašna
- 800 g pavlake
- 10 g vanilin šećera
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
- Rastopite puter i med na laganoj vatri.
- Dodajte potom sodu bikarbonu i promešajte.
- Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobije ćilibarsku boju, pa ostavite da se ohladi na soboj temperaturi.
- Jaja umutite mikserom sa prstohvatom soli.
- Zatim postepeno dodajte šećer dok mutite.
- Umešajte i prethodnu smesu koja se hladila.
- Sve dobro umutite.
- Dodajte prosejano brašno pa umešajte žicom. To je smesa za koru.
- Veliki pleh obložite pek papirom,istresite smesu pa poravnajte.
- Pecite 15-20 min na 180 stepeni.
- Sačekajte da se kora ohladi.
- Odsecite ivice koje štrče (ali ih sačuvajte), treba da imate savršen pravougaonik.
- Prececite koru na 2 jednaka dela, a svaki taj deo zasecite (po debljini) uzdužno da od tog dela napravite 2. Imate ukupno 4 kore sad.
- Umutite pavlaku sa vanilin šećerom, pa onda postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dalje.