rusko tradicionalno savršenstvo

MEDOVIK TORTA: Najkremastija ruska lepotica, nema joj ravne na svetu! (RECEPT, VIDEO)

Torta sa korama od meda i filom od pavlake popularnog naziva Medovik.

Recepti
Autor:
MEDOVIK TORTA: Najkremastija ruska lepotica, nema joj ravne na svetu! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Leckere Minute

Iako torta ima 4 kore, vi pečete samo jednu koju delite na 4 dela, tako da vam to olakšava i skraćuje vreme pripreme. Kremasti fil je od pavlake i šećera u prahu. Torta je toliko mekana i ukusna da joj nećete odoleti.

Sastojci:

  • 160 g putera
  • 180 g meda
  • 1,5 kašičice sode bikarbone
  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 250 g brašna
  • 800 g pavlake
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 g šećera u prahu

Priprema:

  • Rastopite puter i med na laganoj vatri.
  • Dodajte potom sodu bikarbonu i promešajte.
  • Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobije ćilibarsku boju, pa ostavite da se ohladi na soboj temperaturi.
  • Jaja umutite mikserom sa prstohvatom soli.
  • Zatim postepeno dodajte šećer dok mutite.
  • Umešajte i prethodnu smesu koja se hladila.
  • Sve dobro umutite.
  • Dodajte prosejano brašno pa umešajte žicom. To je smesa za koru.
  • Veliki pleh obložite pek papirom,istresite smesu pa poravnajte.
  • Pecite 15-20 min na 180 stepeni.
  • Sačekajte da se kora ohladi.
  • Odsecite ivice koje štrče (ali ih sačuvajte), treba da imate savršen pravougaonik.
  • Prececite koru na 2 jednaka dela, a svaki taj deo zasecite (po debljini) uzdužno da od tog dela napravite 2. Imate ukupno 4 kore sad.
  • Umutite pavlaku sa vanilin šećerom, pa onda postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dalje.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs