Džem se priprema od hokaido bundeve koju možete kupiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama i kod nas.
Potrebni sastojci:
- 500 g hokaido bundeve
- 250 ml nezašećerenog kokosovog mleka
- 180 g šećera za džemove
- Sok od ½ limuna i limunova korica
- 3 kašike kokosa
Priprema:
Limun operite, obrišite, sitno naribajte koricu. Bundevu operite, očistite od semenki i isecite na kockice. Hokaido bundevu nije potrebno guliti.
Isečenu bundevu zajedno sa kokosovim mlekom sipajte u šerpu i kuvajte 10-15 minuta. Povremeno mešajte.
Nakon toga, štapnim mikserom ispasirajte bundevu, dodajte šećer, kokos, narbanu koricu i sok limuna. Sve kuvajte oko četiri minute i dobro promešajte.
Vreo džem sipajte u čiste, sterilizovane teglice i dobro zatvorite.
Džem kombinujtesa puterom ili neutralnim krem sirom - verujte, savršeno se slažu ukusi.