Potrebno je:
- 2 jabuke; oljuštene i iseckane na kockice
- Sok od pola limuna
- 200 grama šećera
- 150 grama, grubo seckanih oraha
- 200 grama brašna
- 1 kačičica praška za pecivo
- 3 komada jaja
- malo soli
Priprema: Jabuke očistite i iseckajte. Stavte u vatrostalnu činiju pa po njima iscedite pola limuna. Dodajte šećer i promešajte. Poklopite i ostavite u frižider na pola sata.
U drugoj činiji pomešajte orah, brašno i prašak za pecivo. U jabuke koje su odstojale dodajte 3 žumanca, pa izmeđajte. Zatim smesu od brašna i oraha pa sve izmešajte.
U posebnoj činiji umutite belanca sa malo soli. Dobijeni šam preručite u smesu pa izmešajte. Sve pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Kad se ispeče, pospite sa malo šećera.
Ako želite da napravite pravu domaću tortu, ovo je recept za vas
Budi deo Stil zajednice.