Sigurni smo da ni u ludilu ne želite sate da provodite ispred šporeta spremajući hranu, pa smo zato pronašli 5 predloga za letnji ručak koji su gotovi za svega 15 minuta. Lagani su i ukusni, pravi letnji.
1. TORTILJA SA DIMLJENIM LOSOSOM
Sastojci:
- Tortilja integralna, 1 komad, 40 g
- Zelena salata
- Pola krastavca
- Dimljeni losos 50 gr
- Krem sir 50g
Priprema:
Krastavac oguliti i iseći na tanke lisotove. Gotovu tortilju premazati namazom, složiti sveže povrće i dimljeni losos. Sve zarolati i obrok je spreman.
TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJU SALATU OD KRASTAVCA: Ukus će dovesti do savršenstva!(RECEPT)
2. KESADILJA
Potrebni sastojci:
- 2 tortilje
- 1 crvena paprik
- 1 zelenan paprika
- Kukuruz šećerac 50 gr
- Gauda kačkavalj oko 25 gr
- 1 kašika maslaca
Priprema:
Stavite maslac u tiganj i zagrejte, a zatim stavite tortilju preko. U tortilju sravite izrendani kačkavalj, seckanu papriku i kukuruz. Kada je tortilja sa donje strane poprimila zlatnu boju, preklopite i isecite na tri trougla. Povrće možete dodavati po želji, a slobodno možete dodti i preliv od sira sa manje masti ili soja sos.
3. VOĆNA SALATA SA SLADOLEDOM
Sastojci:
- Jagode, 50 gr
- 1 breskva
- 2 kivija
- Sladoled od vanile, 1 porcija, 95 gr
Priprema:
Voće oprati, oljuštiti i naseckati na sitne komade pa servirati u činiju uz 1 kugliu sladoleda.
4. SMUTI
Potrebno:
- 1 banana,
- 1 nektarina
- Sok od narandž, 1 čaša, 200 g
- 1 šolja ananasa
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smesa ne postane homogena.
5. ZELENA PALENTA
Potrebno:
- Palenta, 30g
- Spanać, 30g
- Maslinovo ulje, oko 10 gr
- 1 režanj belog luka
- kašičica soli
Priprema:
Spanać najprije oprati, iseckati i kratko blanširati pa štapnim mikserom smiksati da bude kremast. Na malo maslinovog ulja propržite beli luk pa dodajte krem spanać i dobro posolite. Kratko propržiti pa po želji dodati malo mleka u spanać za bolji ukus.
Palentu skuvati u slanoj vodi prema uputama. Dok se ne zgusne potpuno dodajte i spanać i sve dobro izmešajte. Kada je sve gotovo, sipajte palentu u kalup ili tepsiju i sačekajte da se potpuno ohladi. Kada je dobro ohlađeno secite na kocke i poslužiti uz ribu sa roštilja i salatu po izboru.
SAVRŠEN LETNJI RUČAK: Ovo su najukusniji uštipci od tikvica, koje ste ikada probali!(RECEPT)