Kuvanje nekima predstavlja obavezu koju moraju svakodnevno da izvršavaju, a neki ga vide kao umetnost i jedva čekaju da pripreme nešto ukusno. Uz razne oblike meditacije, joge i vežbanja, koji predstavljaju efikasne načine opuštanja u ovom užurbanom svetu, sve češće se preporučuje upravo kuvanje. Seckanje povrća, priprema slasnih obroka, pa čak i čišćenje kuhinje, mogu da umire telo i um. U nastavku vam donosimo zanimljive trikove putem kojih ćete brže i kreativnije eksperimentirati u kuhinji, bilo da ste početnik ili pravi profesionalac.

Isprobajte ove savete i trikove:

1. Ako salatu niste iskoristili odmah nego dva ili tri dana stoji u frižideru, postoji mogućnost da su listovi uvenuli. Iako takva salata ne izgleda primamljivo i hrskavo, postoji način na koji je možete da je vratite u život. U veliku posudu sipajte hladnu vodu pa potopite sve listove, prekrijte folijom i stavite u frižider. Sutra ujutro dočekaće vas sveža salata, jednako hrskava kao na dan kad ste je kupili.

2. Kod pripreme mahunarki tradicionalno ih čistimo tako što odstranjujemo njihove vrhove ručno. Umesto da čistite jednu po jednu mahunarku, jednostavnije je da ih sve poređate ravno pa nožem za povrće u dva poteza odstranite gornje i donje vrhove.

Ako ste praktični i volite da pojednostavite i ubrzate stvari u životu, posebno kad je reč o kuvanju, na pravom ste mestu.