Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 i pol kašike praška za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 2 velika jaja
- 2 kašike narendane korice limuna
- 4 kašike soka od limuna
- 250 ml jogurta
- 90 g otopljenog maslaca
Priprema:
- Uključite rernu na 200 Celzijusa, a kalup za mafine namastite, pobranjavite ili obložite papirnatim korpicama.
- Prosejte zajedno brašno, so i prašak za pecivo, pa pomešajte sa šećerom.
- U drugoj posudi umutite jaja, dodajte narendanu koricu, sok limuna, i jogurt.
- Pomešajte vlažnu smesu sa suvim sastojcima, a onda dodajte otopljeni prohlađeni maslac i sve lepo izmešajte da smesa bude ujednačena.
- Napunite korpice za mafine do 2/3 i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Ludo testo koje može stajati i do 7 dana: Šta god poželite, to možete od njega i napraviti! (RECEPT)