Sastojci:
- mešano mleveno meso 300 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 2 čena
- kulen 150 g
- kore za lazanje 300 g
- paradajz pelat 800 g
- voda 200 ml
- sremski sir 300 g
- suvi bosiljak 1 kašičica
- kačkavalj 150 g
- mocarela 100 g
Kako pripremiti:
U tiganju propržite sitno seckani crni luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso, seckani kulen, začinite i pržite nekoliko minuta. Dodajte vodu, paradajz sos i ostavite da se krčka petnaestak minuta. Dodajte izlomljene kore za lazanje, pelat i bosiljak. Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva. Dodajte sremski sir, kačkavalj i mocarelu, ponovo poklopite i krčkajte još koji minut dok se sir ne rastopi.
Jelo poslužite toplo, jer su sir i testenina najlepši dok su vrući.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Superrecepti)