Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu nego i zbog toga što greje dušu poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta prekrasne arome.
Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuvarice Najdžele Loson za pile sa belim lukom i limunom. Bez komplikovanja, dovoljno je staviti sve u pleh za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz rerne. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvežavajućim ukusom.
Sastojci za pile s limunom i belim lukom:
- 1 pile
- 1 glavica belog luka
- 1 veliki limun
- majčina dušica
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 150 ml belog vina
- so, biber
Sporo pečena piletina slavne kuvarice recept je na koji ćete se vrlo verovatno navući čim ga prvi put isprobate.
Budi deo Stil zajednice.