Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu nego i zbog toga što greje dušu poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta prekrasne arome.

Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuvarice Najdžele Loson za pile sa belim lukom i limunom. Bez komplikovanja, dovoljno je staviti sve u pleh za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz rerne. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvežavajućim ukusom.

Sastojci za pile s limunom i belim lukom:

  • 1 pile
  • 1 glavica belog luka
  • 1 veliki limun
  • majčina dušica
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 150 ml belog vina
  • so, biber

Sporo pečena piletina slavne kuvarice recept je na koji ćete se vrlo verovatno navući čim ga prvi put isprobate.