pogledajte

Jaje iz voka koji je pogledalo 50 miliona ljudi: Najukusnije, a pravi se za čas! (VIDEO)

Jednostavnija od poširanih, efektnija od jaja na oko, kockice iz voka neumorno skupljaju nove obožavatelje...

Recepti
Autor:
Jaje iz voka koji je pogledalo 50 miliona ljudi: Najukusnije, a pravi se za čas! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Video jajeta iz voka koji je podelio Sunnycusine na Tik Toku opasno se približava okrugloj brojci od 50 miliona (49,9), a obožavatelje skuplja i na drugim platformama.

U čemu je štos? Osim što je jednostavno za pripremu i izgleda efektno, jaje je i (provereno) ukusno. Mogu ga napraviti i oni koji nisu vični u kuhinji – jednostavnije je i od poširanja, a o ukusu svi pričaju.

Da bi vam recept uspeo, ključno je da imate tiganj koji se ne lepi. Vok ili manji tiganj su idealan alat jer lakše možete dobiti simpatične, manje kockice – ali prolazi i veći tiganj. Razbijte žumance i belance u zasebne posudice ili šoljice pa izlijte belance u tiganj kao da pravite palačinku. Kada belance počne da se odvaja od tiganja, u sredinu „palačinke“ stavite žumance.

Preklopite ivice belanca tako da dobijete kockicu pa je zatim okrenite i lagano zapecite. Ako želite da bude hrskavije, na kraju dodajte malo ulja pa još malo pržite.

Kockicu jajeta iskoristite za sendviče ili ga jedite kao već želite. Ako ne volite tvrdo žumance– nema problema, samo ostavite jaje nešto duže na tiganju da se ispeče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs