Sastojci:
- 4 jabuke
- 1/2 limuna
- 4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 5 kašika voćnog muslija
- 2 kašike meda
- 1/4 šoljice naseckanih oraha
- malo suvog grožđa
- sladoled od vanile (po želji)
Reforma torta: Najsavršenija poslastica bogata čokoladom i orasima! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa.
- Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele.
- Zatim jabuku isprskajte limunovim sokom.
- U posudu pomešajte maslac, musli, med i orahe.
- Punite jabuke do vrha.
- Poređajte ih u pleh, stavite ih u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta dok ne budu mekane.
- Kada se ispeku, izvadimte ih iz rerne i ostavite da se malo prohlade.
- Pečene jabuke možete poslužiti uz sladoled od vanile ili toping od čokolade.
Kolač od kokosa sa čokoladnom glazurom: Sočan i mekan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)