Probajte

Puslica rolat sa borovnicama i jagodama: Topi se u ustima, od ukusa se vrti u glavi! (RECEPT)

Neodoljivi rolat koji podseća na čuvenu Pavlovu tortu, pravi se za čas i uvek uspeva.

Recepti
09:32h Autor:
Puslica rolat sa borovnicama i jagodama: Topi se u ustima, od ukusa se vrti u glavi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 250g šećera u prahu
  • 1 kašičica vinskog sirćeta
  • 1 kašica kukuruznog brašna

Za fil:

Izrendana kora 1 limuna

300ml slatke pavlake

150g borovnica

50g malina

Priprema:

  • Umutite belanca u velikoj činiji dok se ne stegnu. Postepeno dodajte šećer, kašičicu po kašičicu. Mutite dok smesa ne postane glatka i čvrsta.
  • Pomešajte sirće i kukuruzno brašno, a onda ih umutite u mešavinu za puslice. Kašikom nanesite mešavinu, a pleh postavljen papirom za pečenje tako da malo viri van ivica pleha. Pecite nekih 10-tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni, sve dok kora ne porumeni i dobro ne naraste, dok ne postane čvrsta na dodir i površina malo ne ispuca.
  • Preko čiste krpe postavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Okrenite puslicu na papir. Sklonite pleh. Ostavite da se ohladi 1-2 sata. Pažljivo ogulite papir za pečenje.
  • Ubacite limunovu koru u umućenu slatku pavlaku. Namažite njom puslicu, a onda pospite borovnice i maline. Počevši od kraće strabe i koristeći se papirom, urolajte puslicu tako da dobijete valjak. I to je to.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs