Potrebni sastojci:
- 250 grama keksa
- 3 kisele jabuke (700 grama)
- 3 banane (500 grama)
- 150 grama mlevenih oraha
- jedna kašika ruma
- 100 grama šećera.
Krem
- jedna kesica pudinga od vanile
- dve kašike šećera
- 500 ml mleka
- 20 grama putera
Šlag
- 125 ml vode
- jedna kesica šlaga.
Priprema
U tepsiju (20×30 cm) složite 100 grama keksa. Jabuke i banane narendajte sitno, dodajte orahe, 150 grama mlevenog keksa, rum i šećer. Promešajte i rasporedite preko posloženog keksa.
Prašak za puding pomešajte sa dve kašike šećera, dodajte 6 kašika mleka i promešajte. Ostatak mleka zakuvajte, dodajte razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte do dva minuta. U vrući puding umešajte puter i prelijte preko smese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlaga i mešajte mikserom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite narendanom čokoladom.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Coolinarika)