Potrebni sastojci:
- 700 gr kisele pavlake
- 500 ml slatke pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 600 gr malina (voćni mix, šumsko voće i sl )
- mleko za umakanje piškota
- 400 gr ili 4 pakovanja piškota
Priprema:
U jednu veću posutu sipati slatku pavlaku i miksetom umutiti. U drugu sipati kiselu pavlaku sašećerom u prahu, pa i njih umutiti. Spojiti obe pavlake zajedno pa sve izmešati varjačom ili nečim sličnim. Ne koristiti mikser jer će se onda fil stvrdnuti, ali ako se i to desi možete doliti malo mleka i promešati.
Na veću tacnu pa na nju poslagati dva pakovanja piškota pre umakanja u mleko. Trebalo bi da se utroši sve, a tako ćete proceniti koliko piškota vam treba.
Sada poslagane piškote provlačiti kroz mleko i slagati nazad na tacnu. Kada ste sve piškote poslagali malo ih nabiti rukom jednu ka drugoj. Premazati piškote četvrtinom fila, pa preko staviti pola mere malina, malo ih rukom utisnuti pa premazati opet četvrtinu fila. Ponoviti postupak ređanja piškota provučenih kroz mleko.
Ponovljati postupak fil - maline i na kraju premazati ostatkom fila. Ostaviti tortu da malo odstoji, da piškote otpuste i već se može poslužiti.
Prijatno!