Sastojci za biskvit:
- 100 grama omekšalog maslaca ili margarina
- 3 kašike šećera
- 4 žumanca
- 2 vanilin šećera
- 1 kašika kisele pavlake
- 200 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl tople vode
Voćni sloj:
- 1 kg jabuka
- 4 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
Gornji sloj:
- 4 belanca
- 6 kašika šećera u prahu
Torta Belinda: Bogata i izdašna poslastica od bele čokolade i badema!
Priprema:
- Rernu uključite na 180 Celzijusa.
- Omekšali maslac mutite sa šećerom u prahu, postepeno dodajući žumance, a zatim i ostale sastojke, neprestano muteći mikserom.
- Pleh dimezije 20×30 cm podmažite maslacem, pospite brašnom i sipajte umućenu masu.
- Pecite u rerni 10 minuta.
- Za voćni sloj, ogulite i izrendajte jabuke, dodajte šećer, vanilin šećer i prodinstajte, tek toliko da jabuke omekšaju i puste sok.
- Za gornji sloj belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg.
- Pleh izvaditi iz rerne, preko polupečenog biskvita stavite dinstane jabuke, sa sokom koji su pustile, te ravnomerno rasporedite.
- Vratite pleh u rernu, smanjite temperaturu na 150 Celzijusa i pecite još oko 30 minuta.
7 kobnih grešaka koje svi pravite kada pečete piletinu na roštilju: Prestanite ovog trena!