Potrebni sastojci:
- 5 jaja
- 200 grama šećera u prahu
- 600 grama mlevenog keksa
- 100 grama mlevenih badema
- 125 grama putera
- 200 mililitara soka od breskve
- 300 mililitara slatke pavlake
- 30 grama čokolade za kuvanje
Priprema:
U veći sud stavimo mlevene bademe, mleveni keks, sok od breskve i promešamo. Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca stavimo u sud sa strane, a žumanca u sud na pari.
U sud sa žumancima dodamo šećer u prahu i mutimo mikserom dok krem ne dobije potrebnu gustinu. Sklonimo sud sa pare i ostavimo krem da se ohladi.
U sudu za mućenje mikserom izmutimo puter. Dodamo ohlađen krem i mutimo mikserom dok se puter i krem ne sjedine.
Sadržinu iz suda za mućenje dodamo u sud sa keksom i bademima. Mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine. Zatim produžimo sastojke da mesimo rukom.
Smesu nanesemo u kalup u formi srca kojem je odstranjen donji deo i koji smo stavili na tacnu za tortu. Izravnamo površinu i odstranimo kalup. Mikserom mutimo slatku pavlaku dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Pomoću šprica šlagom ukrasimo tortu okolo po širini.
Čokoladu izlomimo na parčad i stavimo u šerpicu na šporetu da se rastopi. Sipamo i malo ulja da čokolada dobije sjaj. Rastopljenu čokoladu nanesemo preko na tortu, pa stavimo je u frižider da se stegne.
Prijatno!