letnja rapsodija ukusa

Spolja vruć i hrskav, a unutra leden: 5 načina za najbolji pohovani sladoled!

Uz malo strpljenja, napravićete najbolju poslasticu u letnjim danima

Recepti
12:49h Autor:
Spolja vruć i hrskav, a unutra leden: 5 načina za najbolji pohovani sladoled!
Foto: Shutterstock

Leto je vreme kada svi uživamo u ukusu sladoleda i osveženju koji nam on donosi. Ali, pored uobičajenog osvežvajućeg deserta, sladoled možemo i pohovati.

Postoji nekoliko načina priprema, ali za koji god da se odlučite potrebna vam je kašika za sladoled kako biste oblikovali kugle koje ćete vratiti u zamrzivač s papirom za pečenje i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena pre postupka prženja.

Pohovane i flambirane kugle

  • Zamrznute kugle uvaljajte u brašno, umućena jaja, pa u prezle.
  • Ako pak želite da izostavite brašno, sladoled možete dva puta uvaljati u jaja i prezle.
  • Zatim ih vratite u zamrzivač da odstoje dva sata pre nego što ćete ih ispržiti.
  • Pržite ih desetak sekundi u dubokom ulju i poslužite s voćnim sirupom ili flambirajte rumom.

Punjen pileći file: Ručak za celu porodicu! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

Smesa od cimeta i belanaca

  • Najpre izvadite kugle sladoleda iz zamrzivača, te ih uvaljajte u sneg od belanaca, a zatim u smesu izmrvljenog kornfleksai cimeta.
  • Prema potrebi ponovite postupak da se sneg i pahuljice lepo uhvate, te stavite u zamrzivač na tri sata.
  • Nakon toga, pržite jednu po jednu, oko 10 do 15 sekundi.

Lažni pohovani sladoled

  • Pripremite 90 grama mlevenog keksa, 120 grama maslaca i 2 kašičice cimeta.
  • Na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte cimet i keks, pa pržite oko pet minuta dok ne dobije zlatnu boju.
  • Kad se smesa ohladi, uvaljajte prethodno zamrznute kugle sladoleda.
  • Poslužite s prelivom od čokolade ili voćnim sirupom.

Mađarska čoko torta: Savršena i kremasta kombinacija čokolade i višanja koja se topi u ustima!(RECEPT)

foto: Shutterstock

Kokos i orasi

  • Prethodno zamrznute kugle sladoleda, jednu po jednu, stavljajte u gušću smesu za palačinke, a u zatim mešavinu kokosovog brašna i mlevenih oraha.
  • Vratite ih u zamrzivač na tri sata, te onda ispržite u ulju.

Kugle od biskvita ili hleba

  • Beli hleb bez korice ili obični, biskvitni kolač naseckajte na kriške. U zavisnosti od veličine, po dve do tri kriške kolača stavite jednu do druge na prozirnu foliju, pa ih razvaljajte valjkom.
  • Na krišku stavite kuglicu sladoleda, pa skupite foliju rukama i stisnite da dobijete kuglu.
  • Kugle od biskvita sa sladoledom stavite u zamrzivač da odstoje najmanje sat vremena.
  • Za smesu 6 kugli trebaće vam 125 g brašna, 1 jaje i 240 ml ledene vode.
  • Dodajte u posudu jaje i brašno, te mešajte varjačom, postepeno dodajući hladnu vodu.
  • Kugle izvadite iz folije pa uvaljajte u testo i kratko ispržite.

Švaler torta: Bogata i izdašna poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs